Kannattaako minun ostaa käytetty Applen laite varttuneiden vanhempieni virtuaalipalveluita varten?

Monet vanhukset asuvat edelleen kotonaan, mutta tarvitsevat arjen tueksi erilaisia palveluita, oli se sitten elektronisten laitteiden asennusta, lääkkeiden annostelua, ruohon leikkaamista, laskujen maksua, kaupassa käyntiä… Joskus lapset ja lastenlapset auttavat, ja toisinaan taas apuun on voitu palkata alan ammattilainen, joka vierailee vanhuksen luona päivittäin auttelemassa ja tarkistamassa, että kaikki on kunnossa.

Applen laite tukena vanhusten virtuaalisissa palveluissa

Monien palveluiden siirtyessä verkkoon, ja erityisesti korona-aikana, kun kontaktien määrää pyritään pitämään minimissä, monet vanhukset ovat kuitenkin jääneet monessa asiassa oman onnensa nojaan. Vaikka hoitaja tai muu auttaja pystyy edelleen tekemään kotikäyntejä, niiden määrää on voitu pienentää, ja samalla hoitajien työtehtävien kuormittuminen ja puhelinlinjojen pitkät jonotusajat ovat johtaneet siihen, että apua ei ole heti saatavilla, kun vanhus sitä tarvitsisi.

Monet lapset ja lapsenlapset voivat olla huolestuneita varttuneiden vanhempiensa tai isovanhempiensa tilasta. Töiden jälkeen voidaan ehtiä piipahtamaan kylässä, mutta samalla oman arjen kiireet ja muut vastuut painavat päälle. Monille on tärkeää, että vanhuksen saisi kiinni mihin aikaan tahansa ja että hänellä olisi myös hallussaan laite, jolla on mahdollista hoitaa monia kiireellisiä asioita sillä aikaa, kun hoitajat tai sukulaiset eivät pääse paikalle.

Budjettiystävällinen ratkaisu tähän ongelmaan on hankkia vanhuksen käyttöön käytetty älylaite, jonka avulla läheiset ja hoitajat voivat olla yhteydessä vanhukseen vuorokauden ympäri. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että kyseessä on laadukas ja toimiva älylaite, jotta voidaan olla varmoja, että vanhus saa ja että häneen saadaan yhteys minä hetkenä hyvänsä.

Applen älypuhelimet, tabletit ja tietokoneet tarjoavat erinomaisen akunkeston ja suorituskyvyn. Lisäksi uudemmissa laitteissa on erittäin suuri ja tarkalla resoluutiolla varustettu näyttö, jonka ansiosta myös huononäköinen vanhus pystyy näkemään paremmin näytöllä olevat kuvat ja tekstin. Lisäksi laitteisiin on mahdollista asentaa erilaisia hälytyksiä esimerkiksi muistuttamaan vanhusta siitä, milloin on aika ottaa lääkkeet tai juoda lasillinen vettä.

Elektroniikkajäte huolettaa myös monia vanhuksia

Uuden Applen laitteen ostaminen voi kuitenkin herättää myös vanhuksessa kysymyksiä kasvavasta elektroniikkajätteen määrästä. Elektronisten laitteiden valmistamiseen kuluu tänä päivänä valtava määrä luonnonvaroja ja energiaa, eikä tilannetta auta yhtään se, että näiden laitteiden käyttöikä on laskenut huomattavasti, koska kuluttajia kannustetaan koko ajan vaihtamaan täysin toimivat laitteensa yhä uudempiin ja uudempiin.

Tästä syystä ajan hermoilla pysyvä vanhus voi vastustaa ajatusta uuden Applen laitteen hankkimisesta kotiinsa. Tähän ongelmaan löytyy onneksi huomattavasti ekologisempi ratkaisu, sillä voit tilata vanhemmillesi tai isovanhemmillesi toimivan ja laadukkaan puhelimen tai tabletin käytettyjä Applen laitteita myyvästä mResell-verkkokaupasta.

Voit kertoa vanhemmillesi tai isovanhemmillesi, että kaikki mResellin verkkokaupan tuotteet ovat käytettyjä, eli niiden hiilijalanjälki on käytännössä katsoen olematon verrattuna uuden laitteen ostoon. Lisäksi kaikki tuotteet on tarkastettu valtuuten Apple-teknikon toimesta, jonka ansiosta voit itse olla rauhallisemmin mielin, kun tiedät, että laite toimii odotetusti.

Voit tilata mResellin verkkokaupasta sekä älypuhelimen, tabletin kuin tietokoneen virtuaalisten vanhustenhoitopalveluiden tueksi. Laitteen käyttöä voidaan helpottaa asentamalla siihen äänikomentoja sekä suurentamalla kirjasimen kokoa, jolloin vanhus ei päädy vahingossa painamaan väärästä kohtaa.

Uudenlaisen teknologian ansiosta näihin laitteisiin on mahdollista asentaa myös älykoti-toimintoja, joiden avulla esimerkiksi valojen sammuttaminen omasta sängystä käsin on mahdollista. Vanhuksen turvallisuuden lisäämiseksi voit liittää oman puhelimesi samaan verkkoon ja seurata monia talon toimintoja myös etänä. Ja tietysti – mikäpä ilahduttaisi vanhusta enemmän kuin lastenlasten kanssa jutustelu entistä suuremman ja tarkemman näytön ansiosta!

Leave a Reply

mts_cool