Valokuvatapetti ja virtuaalipalvelut ikäihmisen tukena

Modernissa yhteiskunnassa erilaiset virtuaalipalvelut voivat tukea ikäihmistä hyvin monin eri tavoin ja vanhuspalvelut ovatkin muuttuneet viime aikoina voimakkaasti ja nopeaan tahtiin. Yllättävää kyllä, myös valokuvatapetit voivat auttaa tukemaan ikäihmisen muistia ja tuntemaan olonsa kotoisaksi. Eikä tässä vielä kaikki, sillä erilaiset digitaaliset laitteet voivat auttaa vanhusta luomaan itselleen omaa oloaan tukevan valokuvatapetin. Väite saattaa kuulostaa yllättävältä, mutta kerromme tässä artikkelissa, mistä oikein on kyse!

Kuinka valokuvatapetti voi tukea ikäihmistä?

Valokuvatapettia on mahdollista teettää omista valokuvista. Ikäihmiselle tällainen mahdollisuus tarjoaa monenlaisia ulottuvuuksia. Ensinnäkin se tarjoaa hänelle mahdollisuuden ikuistaa esimerkiksi hoitopaikkansa omaan huoneeseen itselle tärkeitä muistoja. Laadukas valokuvatapetti omista kuvista tallettaa tärkeitä muistoja. Se voidaan teettää esimerkiksi kuvasta, jossa on ikäihmiselle tärkeän oman kodin kuva tai kuvasta, jossa ovat hänen lapsensa, puolisonsa, lapsenlapsensa tai vaikkapa hänen rakas lemmikkinsä – jotakin mikä on tärkeää juuri hänelle.

Näin valokuvatapetti auttaa vanhusta kokemaan olonsa kotoisaksi esimerkiksi asumisyksikön yksiössään tai voi jopa auttaa häntä muistamaan itselleen tärkeitä asioita. Etenkin muistisairaan ikäihmisen voi olla vaikeaa jopa tunnistaa itselleen läheiset henkilöt ja tässä tehtävässä valokuvatapetti voi auttaa. Se nimittäin muistuttaa ikäihmiselle jokaisena päivänä aamusta iltaan keitä hänen lähipiiriinsä kuuluu ja millaiset asiat ovat hänelle tärkeitä. Valokuvatapetti kertoo näitä samoja asioita myös asumisyksikön henkilökunnalle sekä muille ikäihmisen luona vieraileville henkilöille. Parhaimmillaan valokuvatapettiin ikuistettu kuva voi olla jopa ikäihmisen itsensä, esimerkiksi älypuhelimella, ottama hänelle rakas kuva!

Millaiset virtuaalipalvelut voivat tukea ikäihmistä?

On olemassa useita erilaisia virtuaalisia palveluita, jotka voivat tukea ikäihmistä. Osa näistä palveluista pyrkii takaamaan ikäihmiselle mahdollisimman turvallisen kodin sekä mahdollisimman turvallisen asumisen omassa kodissa. Tehtävään sopivat esimerkiksi monenlaiset turvarannekkeet sekä virtuaaliset palvelut, joiden avulla ikäihminen voi hoitaa esimerkiksi tapaamisia sairaanhoitajan kanssa virtuaalisesti sekä pitää yhteyttä läheisiinsä. On erityisen tärkeää, että kotona asuva ikäihminen saa tarvittaessa hälytettyä itselleen apua mahdollisimman nopeasti ja näppärästi ja juuri tässä voidaan hyödyntää monenlaisia virtuaalisia palveluita. On kuitenkin aina myös tärkeää valita käytetyt palvelut ikäihmisen omista tarpeista käsin!

Leave a Reply

mts_cool