Vanhusten lainaneuvonta virtuaalisesti

Myös vanhuksilla voi olla lainaa – itse asiassa useita päällekkäisiä lainoja, joita he eivät ole vielä saaneet maksettua. Tällaisessa tilanteessa elävä vanhus voi tuntea häpeää ja pyrkiä piilottamaan tilannettaan jopa läheisiltään. Pahimmassa tapauksessa vanhus voi jopa ottaa uutta lainaa saadakseen vanhoja lainojaan maksettua pienestä eläkkeestään. Virtuaalinen lainaneuvonta voikin olla pelastusrengas vanhuksen tilanteeseen ja ellei tilanne ole vielä ehtinyt äityä turhan pahaksi, voidaan sitä lähteä purkamaan esimerkiksi yhdistelylainan avulla. Myös lainojen yhdistely onnistuu näppärästi netin kautta. Kerromme tässä artikkelissa näppärät askeleet, joiden avulla vanhus voi yhdistää jo olemassa olevat lainansa yhdeksi lainaksi ja säästää näin rahaa, stressiä ja aikaa!

Mistä lainojen yhdistäminen alkaa?

Aloita Lainojen yhdistäminen Rahalaitoksen sivulta. Sivusto on erikoistunet kilpailuttamaan ja yhdistämään lainoja. Kun rastitat sivuston lainahakemuksessa kohdan ”Haluan yhdistää vanhoja lainoja”, haet näppärällä hakulomakkeella nimenomaan lainojesi yhdistämistä. Valitse lainahakemuksessa myös tarvitsemasi lainan suuruus, joka voi vaihdella 500 eurosta aina 70 000 euroon saakka ja toivomasi laina-aika, joka voi vaihdella yhdestä vuodesta aina 15 vuoteen saakka. Lainahakemus on niin yksinkertainen, että jopa vähän teknisiä laitteita käyttävän vanhuksen on se helppo täyttää – etenkin, jos virtuaaliohjaaja neuvoo vanhusta läpi jokaisen lainanhakuun liittyvän askeleen. Kun vanhus on valinnut tarvitsemansa lainasumman ja toivomansa laina-ajan, hakemuksen työkalu laskee hänelle arvioidun kuukausierän. Vanhukselle kannattaa kuitenkin täsmentää, että kyseessä on vain arvio, ja että lopullinen kuukausierä tulee aina tarkistaa huolellisesti Rahalaitoksen lähettämistä lainatarjouksista.

Jos vanhus tarvitsee lainaa vaikkapa 20 000 euroa ja valitsee laina-ajakseen kuusi vuotta, laskee lainahakemuksen laskuri hänen arvioiduksi kuukausieräkseen 340 euroa. Pienellä eläkkeellä elävälle vanhukselle tämä voi vielä olla erittäin suuri lainasumma ja vanhuksen takaisinmaksukykyä kannattaakin aina arvioida tarkkaan ennen lainan hakemista.

Kun lainasumma ja -aika on täytetty lomakkeeseen, tulee vanhuksen täyttää yleistietonsa: henkilötunnuksensa, sähköpostiosoitteensa, puhelinnumeronsa, etunimensä, sukunimensä ja työsuhteensa laadun. Lomakkeelta löytyy työsuhde-alasvalikosta myös vaihtoehto ”Eläkeläinen”. Tämän jälkeen hänen tulee hyväksyä yleiset lainaehdot ja rastittaa muut soveltuvat hakemuksen kohdat. Lopuksi tulee muistaa painaa vihreää, lomakkeen lopusta löytyvää ”Kilpailuta lainat” -nappia. Tästä se lähtee ja nyt vanhus voi jäädä odottamaan lainatarjouksia Rahalaitokselta.

Lainatarjousten vertailu tarjousten saamisen jälkeen

Kun vanhus saa lainatarjouksia Rahalaitoksen yhteistyökumppaneilta, on aika vertailla niitä keskenään. On tärkeää, että vanhus ymmärtää lainaehdot ja osaa arvioida lainojen yhdistämisen vaikutusta omaan talouteensa realistisella tavalla. Myös tässä virtuaalinen, luotettava assistentti voi auttaa käymällä tarjouksia läpi yhdessä vanhuksen kanssa. Vanhuksen on tärkeää tiedostaa, ettei hänen ole pakko hyväksyä ainuttakaan Rahalaitokselta saamaansa lainatarjousta, jos ne eivät sittenkään tunnu oikeilta, sillä hän ei lainaa hakiessaan vielä sitoutunut lainaa ottamaan. Vielä tässä vaiheessa on siis vielä mahdollisuus niin halutessaan perääntyä.

Toisaalta vanhukselle kannattaa myös selkeästi kertoa miksi lainojen yhdistäminen on hyvä idea. Sen avulla vanhus voi nimittäin säästää lainojensa kuluissa ja niiden hoitamiseen käytettävässä ajassa. Tämä auttaa vanhusta hahmottamaan oman taloutensa tilannetta, kun hoidettavana onkin enää useiden erillisten lainojen sijaan vain yksi ainoa yhdistelylaina. Yhdistelylainan saaminen voikin vähentää vanhuksen lainoihinsa liittyvää stressiä, häpeää ja huolta ja tuoda tätä kautta hänen elämäänsä aivan uudenlaista intoa ja rentoutta!

Leave a Reply

mts_cool